Siirty sisältöön
Itsenäistymisen tunne, jonka saa mukaansa vaihtojaksolta ulkomailta on kullanarvoinen. Vaihdosta jäi käteen myös tunne, että jos selviän näin kaukana kotoa yksin, selviän mistä vain elämän haasteista. Haluan myös kansainvälistyä ja tehdä töitä tulevaisuudessa ulkomailla, johon vaihto-opiskelujakso on hyvä ensimmäinen askel.

Singaporessa avartamassa maailmankuvaa sekä ottamassa ensiaskeleita kansainvälisyyteen

Moikka moi!

Olen Oskari Hellman neljännen vuoden bio- ja kemiantekniikan opiskelija Aalto-yliopistosta. Kerron tässä tekstissä kansainvälisyydestä ja opiskelusta ulkomailla. Vietin viime kevät lukukauden vaihto-opiskelijana Singaporessa. Kaakkois-Aasia ei ollut minulle ennestään tuttu paikka, joten ajatus lähteä yksin matkustamaan monien kilometrien päähän turvallisesta Suomesta jännitti alussa todella paljon. Asetin itselleni tavoitteiksi vaihtoon lähtiessä uusien ystävien saamisen, kehittymisen englannin kielen käyttäjänä ja tutustumisen moniin eri kulttuureihin.

Saavuttuani Singaporeen tukahduttava kuumuus iski heti lentokentältä astuessani ulos. Singaporessa oli päivittäin noin 30 astetta lämmintä. Singaporen ilmasto on hyvin kostea, mikä johtuu lähes päivittäisistä ukkoskuuroista. Ilmanlaatu on yleisesti Singaporessa hyvä, mutta syksyisin Indonesian ja Malesian metsäpalot aiheuttavat ilman laadun heikkenemistä, kun ns. savusumua kulkeutuu Singaporen maaperälle. Sademetsiä kaadetaan ja poltetaan Indonesiassa ja Malesiassa palmuöljyviljelmien tieltä, mikä ei ole ympäristön kannata hyvä asia.

Singapore on rauhallinen, turvallinen ja vihreyttä pursuava kaupunki, jossa kelpasi viettää ikimuistoinen vaihtojakso. Singapore on kulttuuriltaan länsimaalainen, mutta sieltä löytyy myös Aasian eri kulttuureita sekaisin eri kaupunginosissa. Singapore on kuuluisa sen huippuyliopistoista, jotka on useana vuonna palkittu maailman parhaina nuorina yliopistoina. Itse vietin vaihtojaksoni Nanyang Technological Universityssä.

Vaihdoin aikana pääsin nauttimaan eri maiden kulttuureista matkustelemalla myös muihin Kaakkois-Aasian maihin, kuten Filippiineihin, Laosiin ja Indonesiaan. Pääsin näkemään myös elämää Mekong-joen suistossa, jossa puhdasta juomavettä ei ollut riittävästi kaikille. Nämä kokemukset avarsivat maailman kuvaani runsaasti. Kokemuksien jälkeen osaa arvostaa pieniä itsestään selviä asioita Suomessa entistä enemmän.

Parasta vaihto-opiskelujaksoni aikana oli lukuisat uudet ystävät ympäri maailmaa, joista muodostui elinikäisiä ystäviä sekä unohtumattomat kokemukset matkustaessa ympäri Kaakkois-Aasiaa, jotka varmasti muistan loppuelämäni. Itsenäistymisen tunne, jonka saa mukaansa vaihtojaksolta ulkomailta on kullanarvoinen. Vaihdosta jäi käteen myös tunne, että jos selviän näin kaukana kotoa yksin, selviän mistä vain elämän haasteista. Haluan myös kansainvälistyä ja tehdä töitä tulevaisuudessa ulkomailla, johon vaihto-opiskelujakso on hyvä ensimmäinen askel. Palaisin mielelläni Singaporeen työurani varrella. 

Oskari Hellman

Bio- ja kemiantekniikan on opiskelija Aalto-yliopistosta.Tulevaisuudessa hän haluaa työskennellä työtehtävässä, jossa pystyy tuottamaan ympäristöystävällisiä tuotteita ja täten vaikuttamaan kestävään kehitykseen. Vapaa-aikansa hän viettää lukuisten eri palloilu lajien parissa, kuten golfin, sulkapallon ja jalkapallon.

Takaisin ylös