Siirty sisältöön
PI:llä työskentely on opettanut minulle itsenäistä työskentelyä ja vastuunottamista. Kesä on mennyt todella nopeasti ja olen saanut työstä paljon intoa syksyllä alkaviin maisteriopintoihin!

PI:n kesäharjoittelijan kuulumisia

Heippa kaikille!

Tänä kesänä olen työskennellyt Puunjalostusinsinöörien toimistolla kesäharjoittelijana. Alun perin tehtävästä kiinnostuin FBI-päivillä, jossa PI:n ständillä oli ilmoitus avoimesta työpaikasta. Olen toiminut monissa opiskelijayhdistyksissä ja haluisinkin päästä näkemään, miten isomman mittakaavan yhdistys toimii.  Kun työhaastattelussa kysyin, mikä on PI:llä työskentelyssä parasta ja vastaukseksi sain hyvä työilmapiiri sekä aivan erilainen ja laaja näkökulma puunjalostuksen yrityksiin ja toimijoihin, olin varma, että kesätyö olisi minua varten. Näiden muutaman kuukauden työskentelyn jälkeen voin myös itse allekirjoittaa nuo asiat.

Työtehtäväni ovat olleet todella monipuolisia. Olen päässyt auttamaan monissa käynnissä olevissa projekteissa ja esimerkiksi viestinnässä sekä laskutuksessa. Lisäksi olen päässyt selvittämään puunjalostuksen korkeakouluopetuksen tulevaisuutta ja hakijamääriä sekä osallistumaan erilaisiin tapahtumiin, kuten PI:n aamiaistilaisuuten ja Metsäyhdistyksen Nuorten vaikuttajien metsäfoorumiin, josta voit lukea lisää täältä. Sain myös kesän ajaksi oman projektin, jonka tavoitteena on selvittää, miten kansainväliset opiskelijat huomioidaan PI:n piirissä toimivissa opiskelijayhdistyksissä.

Kesän aikana olen oppinut paljon yhdistyksen toiminnasta ja saanut juurikin sitä erilaista näkökulmaa puunjalostuksen nykytilanteesta. Oma kesäprojektini on opettanut minulle itsenäistä työskentelyä ja vastuunottamista. Kesän aikana muiden ollessa lomilla olen päässyt myös ratkomaan erilaisia tilanteita, kuten miten kirjatilaus Intiaan onnistuu. Onneksi sain työkavereilta ennakkoon hyvät ohjeet, joiden avulla tilanteista selvittiin. Kaiken kaikkiaan kesä on mennyt todella nopeasti ja olen saanut työstä paljon intoa syksyllä alkaviin maisteriopintoihini!

 

Kirjoittaja Veera Turunen on PI:n kesäharjoittelija 2019 ja Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulun  3. vuosikurssin opiskelija.

Takaisin ylös