Siirty sisältöön
Biometsäteollisuus on kestävän kehityksen toimiala. Globaalit ilmiöt vievät kohti kestävää tulevaisuutta ja biometsäteollisuuden rooli bio- ja kiertotaloudessa on merkittävä ja kasvaa jatkuvasti. Työtä uusiutuvan puuraaka-aineen parissa riittää nyt ja tulevaisuudessa.

Töihin!

Ala monipuolistuu ja tarvitsee uusia osaajia ja teknologioita. Perinteisten tuotteiden, kuten sellun, paperin ja kartongin rinnalle on jo noussut lukuisia uusia puun käyttökohteita. Tulevaisuudessa moni jokapäiväinen tuote, joka on tällä hetkellä valmistettu fossiilisista raaka-aineista, valmistetaankin puupohjaisesta biomateriaalista. Uusien innovaatioiden kehittämiseen tarvitaan tekijöitä. Alan näkymät ovat siis uusille tulokkaille erinomainen.

Toisaalta puupohjaisen biotalouden tuotteita on ympärillämme myös perinteisemmässä muodossa: luemme paperilehtiä, juomme kartonkitölkeistä mehua ja maitoa, pyyhimme läikkyneet juomat talouspaperilla, paistamme pullat leivinpaperin päällä  ja hyödynnämme pahvisia pakkauksia monin eri tavoin. Olemassa olevien rattaiden pyörittämiseenkin tarvitaan tekijöitä.

Alan tekijöiden rooli työmarkkinoilla on myös hyvin moninainen. Voit opiskella insinööriksi, mutta työskennellä vaikkapa tuotannossa, prosessien suunnittelussa, tuotekehityksessä, asiantuntija- ja johtotehtävissä, markkinoinnissa tai viestinnässä. Koulutus antaa sinulle hyvän pohjan monipuoliseen ja kiinnostavaan työuraan.

Tiesitkö?

  • Biometsäteollisuus on keskeinen hyvinvoinnin tuoja Suomessa ja koko klusteri työllistää noin 200 00 henkilöä. Se vastaa 40 % koko Suomen teollisuuden työpaikoista.
  • Ala tuo yli 20 % Suomen vientituloista ja työllistää ympäri Suomen.
  • Ala monipuolistuu ja se vaatii uusia osaajia ja teknologioita. Perinteisten tuotteiden, kuten sellun, paperin ja kartongin rinnalle on noussut lukuisia uusia puun käyttökohteita.
     

Ammattilainen kertoo

”Olen nyt unelmahommassa”

Iiris Nurmela naurahtaa ja kertoo uunituoreen tittelinsä Stora Ensolla: Digital Scout, Customer and Market Interactions. Nurmela avaa tehtävänkuvaansa näin: ”Olen mukana projekteissa, joissa kehitetään innovatiivisia digitaalisia palveluja puurakentamisen tarpeisiin. Lisäksi kartoitan ja tuon organisaation käyttöön uusia teknologioita, jotka liittyvät asiakaskokemukseen ja asiakasrajapintaan”.

Nurmela opiskeli Aalto-yliopistossa kemian tekniikan korkeakoulussa pääaineena puutuotetekniikka. Diplomityönsä hän teki Stora Enson pääkonttorilla ja valmistuttuaan pääsi saman tien yhtiön kansainväliseen Grow-harjoitusohjelmaan. Ohjelman tavoitteena on löytää yhtiöön nuoria kykyjä. Trainee-ohjelman osallistujat saivat Stora Ensosta vakituisen työpaikan. Iiriksen tie vei Itävaltaan. ”Meitä aloitti 26 ihmistä eri puolilta organisaatiota.  Siinä sai heti rakennettua kansainvälisen luottamusverkoston organisaation eri osiin. Ohjelmaan kuului myös kolmen kuukauden harjoittelujakso toisessa maassa ja toisessa osassa organisaatiota. Nurmela päätti suunnata IT-organisaation alle New Technologies -tiimiin Tukholmaan. ”Siinä viimeistään sain digikipinän ja tässä sitä nyt sitten ollaan”. 
Lähde: Paperi- ja Puu-lehti 4/2018.
 

Tule mukaan biometsäteollisuuden ammattilaisten ja yritysten verkostoon! Puunjalostusinsinöörit ry, PI, on biometsäteollisuuden ammattilaisten ja yritysten verkosto, johon kuuluu 2700 korkeakoulutettua ammattilaista ja 50 yritysjäsentä. PI tarjoaa nuorille stipendejä, kansainvälisiä harjoittelupaikkoja, mentorointia ja tapahtumia. #PIprof #puunjalostusinsinöörit

Lue lisää ja liity!
Takaisin ylös